beats by dre cheap

ANDY: ZNAM PLAKATI KAO ROGER

Prošle godine je plakao Roger Federer, ove godine Andy Murray. Očito teniseri više ne skrivaju emocije, pogotovo nakon velikih mečeva u finalima Grand Slam turnira.  Federer je osvojio Australin Open, po četvrti put, ali je malo puta do sada bio dominantan kao ove godine.

Igor Andreev je osvojio set u prvom kolu na otvaranju, Nikolay Davydenko u četvrtfinalu i to je to. Dva izgubljena seta na jednom Grand Slam turniru, teško da to neko u nastavku na preostala tri može ponoviti. Nakon meča je bio opušten, pričao je o svojoj djeci

''Ovo je moj prvi veliki naslov od kako sam postao tata.Nisam ovoj naslov posvetio svojoj djeci, ali hoću kada za to dođe vrijeme. osjećaj je predivan, jer sam na ovom turniru povremeno igrao svoj najbolji tenis u karijeri. Andyju svaka čast, on se ne treba bojati, on je predobar igrač da ne bi osvojio neki Grand Slam turnir u karijeri''

Murray nije mogao zadržati suze iako je pokušavao. Nije išlo, baš kao na terenu u finalu.

'' Hvala mojim navijačima koji su bili tu uz mene tokom ove dvije sedmice i žao mi je što ih nisam na kraju mogao obradovati. Izgubio sam od boljeg, od tenisera koji iz godine u godinu ponavlja svoje sjajne partije. Čestitke Rogeru, pokazao je da je istinski velikan'' rekao je Murray koji je pokušao suze zamijeniti humorom.

'' Vidite, mogu plakati kao on. Šteta što ne mogu igrati kao on.''

Nakon završetka prvog Grand Slam turnira sezone, navrhu ATP rang liste će ostati naravno Federer koji će tako uči u 268. boravka na prvom mjestu. Pete Sampras je 286 sedmica bio najbolji na svijetu, Ivan Lendl 270.

TENIS :)
http://11love12.blogger.ba
31/01/2010 18:23