beats by dre cheap

Andy Murray prvi Britanac koji je osvojio US Open nakon Freda Perryja 1936. godine

I to napokon dogodilo. Sean Conery i Alex Ferguson s uživali. Andy Murray je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov. Igralo se finale skoro pet sati, prvi set je trajao 87 minuta i na kraju je Murray slavio 7-6 (10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2.

Nakon četiri poraza u finalima, Murray je postao prvi nakon Freda Perryja koji je slavio na Us.Openu 1936.godine. Upravo je tada Perry tada posljednji put slavio na Grand Slam turniru. Finale Wimbledona, osvojeno zlato na Olimpijadi, trijumf na US.Openu. Sve je to napravio Andy u posljednja dva mjeseca i to pod vodstvom čovjeka koji je osam puta zaredom igrao finale, Ivana Lendla, trostrukog uzastopnog pobjednika.
 
Po statistici, Murray je imao 31 winner i 56 neforsiranih pogrešaka, Đoković je napravio devet neforsiranih više, te je zabio 40 winnera.
 
Na početku prvog seta teniseri su imali velikih problema sa vjetrom, a prednost je u ranoj fazi imao teniser koji vraća servise. Murray je prvi stigao do breaka, ali je Novak uzvratio. Ipak, Britanac je na kraju uspio odnijeti pobjedu rezultatom 3:2 u setovima.
 
Škot je ponovo u prednosti već u petom gemu, u šestom je potvrdio svoju prednost. U tom šestom gemu su Murray i Đoković odigrali poen sa 54 udarca.Ono najvažnije u prvom setu se događalo u tie breaku. U tie breaku je Đoković došao na dva razlike, vodio je 4-2,5-3, a onda je Murray nanizao tri poena zaredom za set loptu.
 
Prvu od ukupno šest koliko ih je imao u tie breaku. Pet ih nije iskoristio, šestu jeste za 12-10. Tie break prvog seta je trajao skoro 24 minute. Murray je na krilima osvojenog seta krenuo odlično na početku drugog.
 
Uz break u drugom gemu, sa svoja dva servis gema je stigao do 3-0 Imao je Murray i 4-0 i 5-2, ali je Novak nanizao tri gema zaredom za 5-5. Ipak Murray osvaja sa jednim breakom dva gema zaredom i dolazi do velike prednosti 2-0 u setovima. U drugom setu je Murray napravio tek devet neforsiranih pogrešaka, deset manje od Đokovića.
 
Branitelj naslova je tek nakon dva izgubljena seta stigao do breaka. Probao je Murray vratiti izgubljeni servis, došao je do dvije break lopte u šestom gemu, ali uzalud, meč ulazi u četvrti set. Kako meč odmiče, tako i Novak igra sve bolje, pa već na početku četvrtog seta uzima servis Murrayu i osvaja set, te je rezultat bio 2:2.
 
U petom setu Murray ponovo ima 3-0, Novak vraća jedan break, a onda se javljaju problemi sa grčevima. Škot je još jednom za 5-2 uzeo servis Đokoviću, posljednji put u ovom meču. Gem kasnije, Murray je potvrdio najveću pobjedu u karijeri. 
 
Finale:
 
Andy Murray (VBR, 3) - Novak Đoković (Srb, 2) 7-6 (10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2

TENIS :)
http://11love12.blogger.ba
11/09/2012 13:13